Kalle Anka och Co

kalleanka&co-35-2013Kalle-tidningen är en riktig klassiker och Sveriges idag största serietidning som är en populär läsning som riktar sig till barn, men som även har vuxna läsare. Många ser den inte som en veckotidning men då den kommer ut med ett nytt nummer varje vecka så bör den räknas som just detta. Tidningen blandar nytta med nöje genom att vara enkel att läsa, vilket medför bättre läsförmåga hos de yngre läsarna. Varje vecka kommer nya spännande och roliga äventyr med Kalle Anka och hans vänner ut i butikerna eller direkt hem till dig!

>> Prenumerera på Kalle Anka och Co här!

Första numret utkom i september 1948 och kostade då 60 öre, vilket gör tidningen till Sveriges äldsta ännu utkommande serietidning. Den 25 september 1999, 51 år senare, såldes ett toppexemplar av samma nummer på auktion för hela 170 000 kronor. Till en början gavs tidningen ut en gång i månaden, men ökade så småningom till varannan vecka och sedan slutligen i juli 1959 till ett nummer per vecka på grund av sin stora popularitet.

Förutom flera förstklassiga serier med Kalle och hans vänner, så består tidningens innehåll utav tävlingar med fina priser, deckargåtor, tips och tricks och mycket mer. Med i varje tidning får man även en rolig present som kan vara allt från ett litet spel till någonting man kan använda för att busa med någon.

>> Prenumerera på Kalle Anka och Co här!